Avancera när andra drar sig tillbaka

Hej Jonas här!

För det första hoppas jag att du och din familj mår bra.

Detta var ännu en galen vecka över hela världen.

Under min vecka har jag haft kontakt med flera oroliga företagare på sociala medier, på telefon där vissa berättar om hur de tappat 90% av försäljningen på kort tid.

Hört om byråer inom digital marknadsföring som tappar kunder och e-handlare som får mycket stryk när deras leverantörer slutar leverera.

Den här krisen kommer troligtvis att ta flera veckor, kanske månader tills livet återgår till det normala.

Jag är inte här för att deppa ner dig.

Jag är här för att erbjuda en väg ut.

För jag har även sett hur några av de smartaste människorna som jag känner, inte bara överlever nu, de blomstrar.

Folk handlar fortfarande. De handlar bara annorlunda nu. 

Livsmedel, medicin- och hälsokostföretag hinner knapp placera alla sina annonser för att den *nya* trafiken skall landa på deras webbplatser istället för deras konkurrenters.

Företag som underlättar arbetet hemifrån och hemundervisningen har hittat en helt ny målgrupp.

Gaming, eSports, streamingtjänster går bättre än vanligt, men även hygienprodukter, sexleksaker, förbrukningsvaror, trädgårdstillbehör och sällskapsspel har ett uppsving nu.

Listan kan göras ännu längre.

Jag hör också om lokala företag med stora lager som snabbt switchat om till en online-modell.

Eller kampsportsinstruktörer, musiklärare och coacher som ökar antalet klasser online.

Jag är själv inbjuden att stå på scen som talare på eventet Internet i fokus den 21 april i Malmö, men istället för att ställa in så skall vi köra ett virtuellt event istället för ca 500 deltagare.

Eller som Mikael i mitt coachingprogram som fixar disco för +40:are, som i lördags lät Peter Siepen köra Facebook-Live direkt från sitt vardagsrum istället för på krogen. De nådde ut till +60 000 personer och deras feedback på det har varit fantastisk och positiv från många nya potentiella kunder som vill besöka dem när portarna öppnar igen.

Har du ännu inte satsat 100% på din egna onlineförsäljning, så har du verkligen chansen att fokusera på det nu.

Så här skriver en annan av deltagarna i mitt coachingprogram - Lead Machine vilket glädjer mig extra mycket att höra i dessa kristider.

Hjälper du företagare med deras annonsering och märker att flera av dina kunder avslutar eller drar ner på tempot?

Misströsta inte, det finns det massor av branscher som behöver nya talanger som hjälper dem att köpa annonsering. Det är just nu som deras chans att dra nytta av det förändrade annonslandskapet.
 
Det finns många sätt att komma igenom den här krisen...

...Och du har mig i din ringhörna om du vill.

Det kan bli ganska ensamt när man sitter själv på sin kammare och skall “jobba med sin försäljning” eller skall få en hållbar strategi och kampanjstruktur på Facebook och Instagram på plats.

Jag hävdar också att om du litar på ett beprövat system och kan följa enkla instruktioner, så kan du också bli riktigt grym på att skapa så relevant trafik så billigt som möjligt på en av världens största annonsnätverk. 

De flesta som loggar in i Facebook Ads Manager tänker: “Det här kommer jag aldrig att kunna lära mig”. Men om du har någon som guidar dig steg-för-steg och visar de spakar och instrument som du behöver känna till och någon du kan fråga när du blir osäker och som håller dig på rätt spår till du når ditt mål.

Det är så mitt coachingprogram är uppbyggt. Ni behåller kunskapen "in house", får full kontroll och jag personligen och gruppen är din andrepilot under 12 månader.

När kunder och företag kommer tillbaka till sina vanliga rutiner då kommer vi se en kraftig återhämtning som drivs av tillbakahållen efterfrågan från konsumenterna. De företag som är förberedda för denna uppgång, kommer vara de som avancerar nu och förbättrar sin affärsmodell nu under krisen. 

Mitt råd.

Var offensiv och använd detta tillfälle för att finslipa på din strategi, ditt erbjudande och få system på plats för ditt företags marknadsföring.

Investera i dig själv.

Investera i ditt företag.

Om du bestämmer dig för att inte använda din karantänstid för att plöja igenom Netflix, så kan du istället bli en ninja på att “få rätt folk in i butiken” så effektivt som möjligt.

Avancera när andra drar sig tillbaka.

Om du tycker att ditt företag * borde * prestera bättre och är intresserad av att jag och mitt team arbetar med dig och ditt företag, med allt från att generera leads, trafik, annonser, får fram rätt erbjudande, svarar på dina frågor, felsöka kampanjer, feedback, automatisk uppföljning och hur du skalar upp vinnare - så är det nu dags att “komma in värmen”.

Så här beskriver Magnus som är av våra senaste medlemmar i coachingprogrammet.

Lead Machine Coachingprogram (videoutbildning + 12 månaders support/coachning av Jonas): För dig som redan har en försäljning igång och vill nå dina mål mycket snabbare - Ansök här >

Va rädd om dig!

Jonas

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt