De 8 vanligste misstagen med Google Adwords…

Det är inte lika ‘inne’ att tala om Adwords som t.ex. Facebook, Mobilt, Sociala medier, CPA och Offline Marketing.

MEN…

Jag vet ingen metod på Internet som kan ge dig så snabba inkomster som en väl utformad Adwordskampanj.
Undantaget är om du idag redan har en stor kontaktlista som du kan marknadsföra till varje månad.

Genom att lära dig exakt hur Google Adwords fungerar så har du hittat en av de snabbaste och enklaste metoderna för att snabbt få tillgång till superinriktad trafik och tjäna pengar på Internet.

Med Adwords så kan du i praktiken börja tjäna pengar inom en timme eller mindre.

Du skapar bara ett Adwords konto, skapar snabbt en relevant landningssida, startar en Adwordskampanj (på rätt sätt) och därefter kan du tjäna inkomster i form av provision på andras produkter eller från dina egna. Låter det komplicerat?

Det är faktiskt mycket enklare än det låter och det går att göra på några minuter när du har gjort det ett par gånger.

Med Adwords så kan du ha din annons överst på Google för i stort sett vilket sökord eller sökordsfras som du vill. Du har direkt möjligheten att nå ut till tusentals köpande kunder varje dag samtidigt som du kan bygga din egen kontaktlista (som jag talade om i en tidigare artikel bygga en kontaktlista).

Men för att Google Adwords skall bli lönsamt för dig så måste du undvika de vanliga misstag som de flesta marknadsförare gör sig skyldiga till just nu.

Det sorgliga är att väldigt många personer som använder Adwords förlorar en hel del av sina hårt intjänade pengar eftersom de använder fel strategier för att skapa lönsamma kampanjer. Jag gjorde precis som de flesta samma misstag och förlorade själv en massa pengar innan jag lärde mig hur det fungerade.

Vilka av dessa 8 vanliga misstag råkar du göra idag:

1) De sätter sin budget för högt (utan att spåra resultaten)

Många marknadsförare börjar med att bjuda högt per klick för alla sökord och sätter sin dagliga budget för högt.

Men detta är det värsta du kan göra om du precis har börjat med Adwords.
Du måste först se vilka av dina sökord som är lönsamma (dvs. de sökord som tjänar dig pengar) jag kallar dem även för ’guldord’. Detta kan du göra OM du spårar dina sökords resultat. Du får fram vinnande kampanjer genom att TA BORT de sökord som bara kostar dig pengar och som gör att hela kampanjen totalt sett går med förlust!

 

 

2) Använder Innehållsnätverket felaktigt

När de startar en ny Adwordskampanj så missar de att ’stänga av’ Innehållsnätverket. Genom att ha det påslaget så kommer deras annonser visas på alla möjliga liknande sidor som innehåller Adsenseannonser.

Men detta är inte bra eftersom annonsen kommer att få många visningar men INTE så många klick. Detta försämrar din klickfrekvens (procentsats på hur många besökare som klickar på din annons) och ditt kvalitetsresultat hos Google blir sämre. Detta innebär att annonsplaceringen blir sämre och de måste betala mer för att aktivera sina sökord igen. Innehållsnätverket är däremot ofta väldigt lönsamt om man använder det på rätt sätt vilket jag förklarar i detalj i mitt nya program ”Trafiksystemet”.

Skulle jag utesluta Innehållsnätverket skulle jag idag säga nej till ca 60-70% av trafiken.

 

3) De väljer en dålig eller för ’svår’ marknad

Visst är ”tjäna pengar”- och hälsomarknaden väldigt heta men de är alltför konkurrensutsatta inte minst internationellt. Det räcker att besöka Google och se hur många betalannonser som dyker upp för de vanligaste sökorden.

Med andra ord så är chanserna att få en hög ranking i sökmotorerna väldigt liten eller så blir de tvungna att betala mer än de har råd med för att ens synas på första sidan med annonser.

 

4) Lyckas inte hitta nya vägar till samma ‘publik’

Att annonsera i ’dyra’ branscher är självklart möjligt om du vet vilka sökord du skall använda. Försök att lista ut vilka andra ord din publik använder som inte har samma höga konkurrens.

Ex. Viktminskning = dyr = hård konkurrens (mest uppenbara sökordet). Men samma publik söker också på t.ex. på BMI, eller bmi räknare. Men här kostar sökordet bara en bråkdel att köpa – trots att du kommer åt samma ‘publik’.

Det största misstaget är att använda så många sökord som möjligt. Detta medför kanske en hel del klick på annonserna men inte många försäljningar eftersom dessa klick inte kommer ifrån ’relevanta’ besökare. Det skapar inga vinster för någon annan än Google.
 

5) Har dåligt utformade annonser
Anledningen till att de får en låg klickfrekvens på sina annonser beror på att de inte effektivt förmedlar det som besökaren vill ha. Om du vill att dina annonser skall sticka ut från alla de andra så måste de vara annorlunda och visa att du har exakt det som besökaren letar efter.

 

 

6) Ingen användning av egna landningssidor

Att länka direkt till en allmän säljsida är ingen bra idé eftersom Google bara visar en enda annons per domännamn. Vilket betyder att endast den som bjuder mest får sin annons visad för den domänen. Du ser t.ex. inte längre 4-5 annonser som alla marknadsför t.ex. eBay eller Pricerunner bland de ’sponsrade länkarna’ i Google.

 

7) Har dåliga säljtexter på landningssidorna 

Det räcker inte med att slänga upp vilken landningssida som helst, du behöver ha en effektiv säljtext på den också. De flesta landningssidor jag ser, kan inte övertyga besökarna att produkten som marknadsförs är vad de letar efter. Om du lär dig hur du skriver landningssidor så har du gjort en stor del av jobbet för att skapa försäljningar.

 

8 ) Produkter som inte omvandlar trafik till kunder

Oavsett hur bra annonser du har eller hur lönsamma dina sökord är så kommer du inte att tjäna pengar om du marknadsför produkter som inte omvandlar dina besökare till nya kunder effektivt. Undvik att marknadsföra produkter som inte omvandlar mer än 2%. Ett undantag till detta är om du marknadsför dyrare produkter (högre provision) eller medlemsskapsidor (återkommande provision).

Detta betyder att utav 100 besökare så skall i genomsnitt 2 stycken eller fler personer handla produkten. Det finns en del svenska produkter att marknadsföra men det finns också produkter ifrån t.ex. Clickbank, PayDotCom som konverterar så högt som 10-15% av besökarna till kunder.

 

Kan du bara lära dig hur du undviker dessa misstag som jag har delat med mig av idag så kommer du att kunna tjäna stora pengar på Internet via Google Adwords på kortast möjliga tid.

Du kommer att få lära dig alla ’måste strategier’ och tekniker i mitt nya program Trafiksystemet 2.0 ihop med verkliga exempel.

Även om mitt program i huvudsak handlar om att skapa trafik billigt så kommer jag i programmet också visa dig hur jag bl.a. direkt på skärmen väljer en helt ny svensk marknad med stor konkurrens men också med stor potential. Detta är en marknad som jag aldrig tidigare verkat inom (eller ens kan särskilt mycket om).

Du kommer att se hur jag:

– väljer ut den ifrån en lista med potentiella alternativ

– undersöker efterfrågan

– trafikvolymen

– hur sedan jag väljer en produkt (via Clickbank) att marknadsföra till marknaden

– köper ett .se. domännamn

– laddar upp en enkel landningssida

– öppnar ett helt nytt Adwordskonto

(allt detta sker endast i första träningsmodulen)

Därefter hur jag genererar sökord och sedan hur jag bl.a. använder denna ‘testmarknad’ genom alla 16 Träningsmoduler .

Klicka här för Trafiksystemet 2.0

Hälsningar

Jonas

SkapaTrafik.com

P.S. Vill du verkligen komma igång snabbt med att skapa trafik och bygga din kontaktlista?

Klicka då på “Gå Vidare” nedan för mer information om vad mitt nya program innehåller. Kom ihåg att du kan skaffa programmet idag och är du inte supernöjd
med innehållet så får du pengarna tillbaka inom 30 dagar.

 

>> Gå Vidare

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt