De TVÅ vanligaste ursäkterna som står i vägen för drömmen… (och ett personligt avslöjande)

När jag steg ut ur konferensrummet efter nästan två timmars intervju för en podcast om Digital Marknadsföring så kände jag hur dålig luft det hade varit i rummet jag suttit i.

Jag hade precis svarat på frågor om min bakgrund och beskrivit hur min resa från total nybörjare online till den digitala marknadsförare jag är idag. Det var både roligt och lite läskigt att prata om (podden Digital Marknadsföring kommer ut om ca 2 veckor). Jag kom att tänka på alla olika jobbförslag som kommer in regelbundet via Linkedin och de frågor jag får om jag erbjuder privata konsultationer för andra entreprenörer och företag.

Vad många inte känner till är att jag aldrig har läst eller tagit ett enda högskolepoäng inom området försäljning, digital marknadsföring eller marknadsföring överhuvudtaget. 

Vad säger det avslöjandet egentligen?

Jo, att man kan lära saker på egen hand om bara har rätt driv och inte har en massa ursäkter till varför det INTE kommer att gå.

Och då syftar jag inte på att gå hela vägen till att arbeta som expert inom digital marknadsföring. Jag menar att bara ha tillräckligt med driv för få igång minst EN annonskampanj som fungerar som en automatisk “säljare” som regelbundet vaskar fram nya potentiella kunder.

Det här är ett av målen med min medlemssida och med mina kurser. Att ta någon som känner sig helt förvirrad och överväldigad med all information online till att fokusera på några få saker (rätt saker) för att få igång EN lyckad kampanj inledningsvis.

Det är när jag talar om det här som nästa våg av ursäkter kommer.

Jag ställer ofta frågan till personer på mitt nyhetsbrev “vad är det som hindrar dig från att uppnå dina mål med ditt företag?”.

Det är då man alltid får ganska lama ursäkter som att “jag har inte tillräckligt med pengar” eller ”jag har ingen tid över” . Man har alltså inte tid för att starta en kampanj på nätet, som kan generera massor med potentiella kunder och nya försäljningar, som kan vara livsförändrande som kan hjälpa dig att nå dina drömmar snabbare. DuhSanningen är oftast att man kanske inte tror att man kan klara av det så man använder det som ursäkt istället så slipper man riskera ett misslyckande.

Men man kan starta en trevande kampanj på Facebook för 30 kr/dag och man kan prenumerera på mina lärdomar och få mina strategier jag använder dagligen när jag jobbar som digital marknadsförare för ca 13 kr/dag (än så länge iaf) med medlemskapet Masterpass.

När det kommer till ursäkten med tid så kan man göra som jag brukar göra. Jag arbetar just nu på heltid som Digital Marknadsförare på en stor e-handelsbyrå och är hemma från jobbet ungefär vid 17:30 på eftermiddagarna. Eftersom jag har en härlig dotter på 1,5 år hemma så vill jag spendera så mycket tid som möjligt med henne innan hon lägger sig vid 20-tiden.


(Malou showar lite 🙂 )

Det är först då som möjligheten dyker upp för mig att driva hela företaget online som jag har. Då gäller det att vara effektiv.
Hoppar man bara över några kvällar med Netflix eller TV-program så blir det några timmar per kväll.

Eller så skulle jag kunna gå upp någon timma innan familjen vaknar. Men det är jag för morgontrött för.
Har du en liknande situation eller har du mer tid över än mig efter jobbet? I så fall kan du verkligen få igång livsförändrande kampanjer online. Allt handlar om prioriteringar.

Det här är ett annat av målen med min medlemssida och med mina kurser. Att visa hur du når resultat så snabbt som möjligt så att du kan göra det även om du bara har max 2 timmar över för att följa med på skärmen med onlinekursen.

Du anar inte vilka andra ursäkter jag har fått höra genom åren som förklaring till varför man inte kan agera eller följa instruktionerna.

En som inte har några ursäkter och som har gått Facebook-kurserna är Anton som säljer en ny svensk tonic online. Du kan se videon med honom och vad den korta tid han spenderade på att gå igenom kursen innebar för hans företag! Det är sådana här berättelser som driver mig att hjälpa ännu flera att nå liknande resultat och nöta på för att få ut mer utbildningsmaterial trots att jag ibland hellre hade kollat på senaste avsnittet av min favoritserie.

Helt ärligt. Klicka vidare och lyssna på den videon med Anton här (en bit ner på sidan). Den är bara på några minuter. Den tiden har du. Så kan du starta Netflix eller din favoritserie efter det om du vill.

Image

För din framgång Online

Jonas Carlström

PS. Inom kort så kommer jag att stänga igen dörrarna för mina Facebookkurser för att jobba med den senaste feedbacken och lägga till extra material så att kurserna blir ännu bättre när jag öppnar den igen i framtiden. Det var bara några veckor sedan som jag uppdaterade videorna med det nya gränssnittet och lade till en helt ny modul. Men så länge köpknappen är där så kan du investera i kurserna eller medlemskapet.

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt