Facebooks Guldålder för annonsörer är nu – inte om två år

Först av allt vill jag faktiskt börja med att förklara att jag tycker du gör ett misstag om du är annonsör idag och inte använder Facebookannonsering.

Jag vet, jag jobbar med att sälja tjänster som handlar om bl.a. Facebookannonsering och jag förstår om du direkt tänker att jag talar i egen sak. Men luta dig inte tillbaka och sätt armarna i kors med en skeptisk min riktigt ännu.

Jag kommer inte bara tipsa dig om att börja med Facebookannonsering, jag kommer faktiskt att starkt rekommendera dig att börja satsa på det nu direkt.

Till att börja med så är det just nu sötebrödsdagar för annonsörerna på Facebook. Det vill säga att det är relativt enkelt generera mycket relevant trafik till en förhållandevis låg kostnad.

Men detta kommer att förändras. För om något år eller två så kommer det bli svårare att lyckas med Facebookannonsering eftersom konkurrensen kommer att hårdna när allt fler annonsörer ser hur lönsamt det kan vara.

Just nu surar de annonsörer som inte provat Facebookannonsering fullt ut, eftersom att de får betala några kronor för att ”boosta” sina inlägg till sina fans. De tycker att det borde vara gratis som det var i början. Där stannar många idag.

Men inte du hoppas jag (iaf inte efter att du har läst klart denna artikel), jag skall nu förklara varför.

För om något år eller två så kommer alla som skriver innehåll på Facebook att veta att det kommer att kosta några kronor om de vill att deras inlägg skall synas.

 

Vad kommer att hända då? Jo, det driver upp bud priserna och klickkostnaden för annonsörerna.

Men detta kommer inte hända över en natt och de största prisökningarna har inte hänt ännu. Trafiken är just nu fortfarande billig.

Facebook befinner sig nu i liknande ”guldålder” som Google gjorde för några år sedan

Kommer du också ihåg när man kunde sätta en budget på mindre än 100 kr/dag på Google och ändå skapa ett par försäljningar? Det var t.o.m. personer som bara marknadsförde andras produkter mot en provision som tjänade pengar (mellanskillnaden) på att köpa relevant trafik ”billigare” än vad de fick utbetalt i provision.

Men dessa dagar är sedan länge förbi med Adwords.

Affärsmodellen i exemplet tidigare är inget som jag rekommenderar eller något som Google eller Facebook gillar (du riskerar få ditt annonskonto avstängt om du annonser så idag).

Men för att illustrera om prisläget idag med Facebookannonsering och om det var tillåtet, så skulle den modellen vara lönsam för några riskvilliga annonsörer (trots att de bara får en bråkdel av intäkten i provision).

Annat är det om du är produktägare (inom de branscher som är tillåtna) så kommer Facebook verkligen att gilla dig och vill att du skall annonsera med dem så länge som möjligt.

Är det något som jag har lärt mig under mina 11 år inom Internetmarknadsföring så är det att om man har en billig och relevant trafikkälla så är det ett enkelt sätt att få ett företag att blomstra snabbt.

För om trafiken är billig så har man råd att göra lite små misstag här och där utan att det äventyrar satta budgetar eller försäljningsmål. Men klockan tickar och möjligheten att göra detta relativt lika enkelt om 1-2 år, det tror jag inte på.

Det var likadant med Adwords strax efter guldåldern där så drog Google åt skruvarna rejält. Idag vet de flesta annonsörer att snabba resultat på Google har blivit dyrare än innan.

Men de som lärde sig bemästra Google själva (eller med hjälp av extern expert) stannade på toppen och drar ännu idag in stora vinster av den stora trafikström som finns där. Personer som inte riktigt tog Adwords på allvar har det gissningsvis relativt tufft idag om de är beroende av försäljning online.

När det gäller köpt annonsering (pay per click) så belönas man av att skapa ett momentum och agera snabbt.

Jag föreslår att du efter detta tar dig tid och planera för hur du skall skapa momentum och ta din del av kunderna som du just nu kan nå via Facebook till rea-pris.

Lycka till!

Jonas

Rekommenderad läsning: 

Vill du ha en checklista för hur du lyckas med din Facebookannonsering?

Facebookannonsering kan vara frustrerande och ett slöseri med pengar om man inte gör det rätt. Men vad många inte vet är att det finns en formel eller ett system för att göra det rätt på rätt sätt.

Med checklistan (som är gratis), så får du bl.a detta:

 • 10 steg som vi själva använder just nu för att skapa lönsamma kampanjer för våra klienter.
 • 6 frågor som du måste ha svar på innan du startar.
 • Utan steg 5 på plats i checklistan så är det som att kasta pil med ögonbindel.
 • Den betalmodell använder vi för minst 90% av alla kampanjer.
 • Använd verktyget som 99% av annonsörerna på Facebook helt missar som sparar både tid och pengar.
 • Och mycket mer!

Nå framgång med din Facebookannonsering med checklistan som är gratis idag! Klicka här >

 

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

 • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
 • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
 • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
 • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
 • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt