Nu är kontoret vid poolen

Jag befinner mig nu i en bungalow där jag ser både poolen och havet precis utanför. Jag har med mig både familj och allt jag behöver för att driva min Internetverksamhet.

Vid poolen och vid Ko Samuis strand

Idéen med att 'jobba utomlands' startade på allvar förra året vid precis den här tiden på året. Både jag och min flickvän satt och klagade på höstmörkret och att det blev allt kallare.

Jag har så många gånger förut (främst på olika arbetsplatser) hört flera som jobbat på samma ställe i 20 år, sitta och klaga på att allt är så dåligt eller tråkigt.

”Men gör något åt det då! Det har funnits personer med sämre förutsättningar än dig som har hittat något att göra som de verkligen gillar” ,tänkte jag alltid.

Och nu satt jag där själv förra året och klagade på att det är så trist i Sverige på hösten fast jag hade möjlighet att jobba var som helst i världen. När väl den tanken är väckt så kommer de andra frågorna.

  • Vad skall de andra (familj och vänner) säga om vi bara drar?
  • Är vi egoistiska som åker till värmen istället för att 'nöja oss' med det vi har hemma?
  • Är det verkligen okej att åka med en 1-åring till ett så varmt land?

Men vi bestämde oss för att resa.

Som med allt annat man vill uppnå så måste man börja med att bestämma sig.

Därefter är det bäst att lyssna till dem som redan gjort 'resan' och som vet vad man skall tänka på osv. Så jag och min flickvän träffade på flera andra par som rest med barn och fick en massa bra tips. Det är lärdom nummer två att lyssna och umgås med personer som gjort det man själv vill göra.

Att vi valde Thailand var nog mest för att vi båda varit här längre perioder innan och det är väldigt barnvänligt. När man väl kommit fram och fått saker och ting på plats och fått lite koll på läget så undrar man varför man tvekade. Vi stortrivs redan och vår 1-åring Lily är nog allra gladast.

Självklart kommer jag inte att jobba 6 timmar om dagen men jag har en hel del spännande projekt som jag jobbar på med och planerar för nya. Men i övrigt så kommer det att vara som vanligt.

Den enda skillnaden som du kommer att märka är att vissa bilder på bloggen mm. kanske innehåller lite mer hav och sol.

Jag ser till att det alltid finns ett skrivbord och att det finns trådlöst Internet på rummet. En annan fördel är att man också kan ta det lugnt med dator i poolområdet om man vill.

Att kunna jobba så här mobilt med sin laptop och en Online backup är en dröm som har gått i uppfyllelse. Denna frihet är värd mer än pengarna, det känner man verkligen just nu när man sitter här.

Jag kommer att komma med lite status om min vistelse här ihop med nya tips på hur du också kan leva på din Internetverksamhet (hemma eller utomlands).

Här har du lite bilder från hotellet. Nu är det dags för lite bad.

 

 

PS.

Dela gärna med dig om dina tips nedan när det gäller att resa och jobba utomlands.

Igår lärde jag mig t.ex. att Papaya är kanon för magen.

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt