Hur du lyckas med Google Adwords (Del 3 av 4)

(Här hittar du del 1 och del 2 i serien med mina tankar om digital marknadsföring)

När det gäller Google Adwords så har jag varit en aktiv annonsör där också under hela tiden med mina egna projekt.

Här kan du se ett bevis på det. Här är en kampanj som har genererat +30 000 nya leads via Google Adwords för ca 5 kr/lead. Då skall du komma ihåg att kostnaden per klick normalt är 5-30 kr inom området träning och hälsa på Google (hög konkurrens med många stora aktörer).

nya-leads

Den senaste tiden har jag tydligt märkt att man skulle kunna dela upp oss Adwordsannonsörer i två olika grupper. Den ena är dem med ”stora plånböcker” och de andra som har kunskapen.

Vi vet alla vilka de med ”stora plånböcker” är – stora dumma företag med alltför mycket pengar för deras eget bästa. Google och större mediebyråer är glada att ta deras pengar. Men du tillhör inte dem (eftersom de inte läser artiklar som den här).

Ett av problemen med för de som har/hade kunskapen att köra Adwordskontot själva, är att de gör på samma sätt som de alltid har gjort.

Säg någon annonsör eller e-handlare som inte har ett Google Adwordskonto idag?

Eftersom annonsen dyker upp på Google.se när någon har kommit väldigt långt i köpprocessen (redo att köpa) söker efter det så är det faktiskt ganska lätt att “inte förlora pengar” på att annonsera på Google. Detta är också en del av problemet idag år 2015.

Hur menar jag då?

Jo, många nöjer sig med att ha ett konto/kanal som man i alla fall inte förlorar pengar på. För hade man gjort det så hade man kanske bett om hjälp i större utsträckning.

Det är lite som att jämföra med en bil som går lite knackigt fram på vägen med att få motorstopp. Men jag hävdar att man istället borde köra en vältrimmad racerbil på Googles motorväg.

Frågan man som Adwordsannonsör borde ställa sig idag är: ”Maximerar jag verkligen denna kanal?”.

Ett sätt att undersöka detta snabbt är att helt förutsättningslöst låta en Adwordsexpert ta en titt under huven på ditt Adwordskonto och se vilka möjligheter som finns (trafik och mer försäljning) för att säkerställa att du kör med en vältrimmad racerbil istället för samma gamla bil som hankar sig fram.

Börjar jag ställa lite mer frågor till Adwordsannonsörer så är det ofta dessa saker som de gärna skulle vilja ha hjälp med.

  • Få ett bättre kvalitetsresultat.
  • Få en lägre klickkostnad och kostnad per order.
  • Stanna kvar på första sidan.
  • Få annonsen att visas oftare.
  • Undvika kontoavstängning och ”straffskatt”.

Sedan finns det också två andra typer av Google-annonsörer: de som livnär sig på att annonsera enbart på Googles söknätverk och de som använder Display-nätverket. De flesta gör lite av båda, men tillvägagångssätten skiljer sig åt.

Nästan alla annonsörer missar stora möjligheter på båda sidor. Och då har jag inte ens nämnt möjligheterna med Googles alla andra ”annonsprodukter” som relativt få vi talar med har tillräcklig kunskap om eller använder.

Vi har sällan gjort en analys med någon som har maximerat alla möjligheter med Googles annonskanaler.

En annan sak som många som använder Adwords berättar för oss är att de saknar en enkel och överskådlig bild över nyckeltal mm.

(här är ett exempel utdrag för en av våra kunders ”kontrollpanel” som vi har lagt upp för dem så de enkelt kan följa hur Adwordsannonseringen som vi hanterar åt dem går i realtid).

Klicka här för att läsa om hur du lyckas med Sökmotoroptimering (SEO) – DEL 4 >>

button gå-vidare

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt