Marknadsföring är ett system – inte en enstaka händelse

 

Många småföretagare och e-handlare älskar jakten på nya metoder för marknadsföring. De älskar nya ”tricks” och metoder som får telefonen att ringa. Men de ser ofta sin marknadsföring som en enstaka händelse.

Det är just denna syn på marknadsföringen som håller dem tillbaka.

De faller i fällan för ”månadens marknadsföringsidé” så därför hinner de aldrig utveckla ett fullt fungerande system för sin marknadsföring som regelbundet genererar trafik.

Många företagare har inga problem med att tänka ”system” när det gäller att skaffa en revisor eller när man anställer personal. Men när det kommer till marknadsföring så verkar inte samma regler gälla. Det är som om de väntar på att den magiska trollerilådan skall ramla ner i knäet på dem med nästa uppfinning inom marknadsföring.

För att uppnå en effektiv marknadsföring så räcker det inte med att skapa och driva ett system för marknadsföring. När jag använder ordet ”system” så menar jag att dessa saker uppfylls:

  1. Det finns en dokumentation av systemet. Du har inget system på plats om du inte har det nedskrivet (så att andra kan utföra när du är borta) .
  2. Systemet är byggt på sunda marknadsföringsprinciper och
  3. Du mäter, testar och provar nya saker för att förbättra systemet.

När du har spenderat tid och energi på att ta fram en plan så är det dags att engagera sig i din plan på allvar. Du stakar ut dina aktiviteter i en marknadsföringskalender och budgeterar och fördelar pengarna för att verkställa planen.

När du skapar en marknadsföringskalender så kommer du se det som en ”att göra lista”.

Så istället för att oroa dig för att du borde göra mer marknadsföring så stryker du bara varje punkt på listan allt eftersom och planerar för nästa insats. Det är ett enkelt men väldigt kraftfullt verktyg att använda.

Okej, nu känner du till vikten att planera din marknadsföring i en kalender och skapa ett system för det. Men du har säkert en del frågor som dyker upp i huvudet nu.

Säg till om någon av dessa känns bekanta:

Image Credit: Iconfinder

Du kan inte bestämma dig för hur du skall komma igång.

Att marknadsföra din verksamhet känns kanske som ett överväldigande projekt. Det finns ju så många olika saker man kan göra och ta ställning till.

Du vill försäkra dig om att du gör det på rätt sätt och följden blir att du oroar dig för hur du bäst skall spendera din tid och pengar. Du kanske rent av blir så paralyserad av all information att du inte en vågar påbörja något alls.

 

Du är inte säker på hur du skall få allt på plats.

Du kanske funderar på att ringa dina kontakter men du tänker på om du behöver slutföra din webbplats först. Du kanske tycker att det är dags att hitta nya ”leads”, men funderar på om du istället skulle göra några uppföljande samtal med potentiella kunder?

Du kanske grubblar över om ditt nätverkade kommer att ge resultat eller om nästa seminarium kommer att generera några nya kunder. Du vet att du behöver ha trafik till dina erbjudanden men du är osäker på om din annonsinvestering kommer att kosta mer än det smakar.

Du har en webbplats idag men du är osäker på om den är tillräckligt optimerad för att ta hand om nya besökare på bästa sätt, så att kampanjen kan bli så lönsam som möjligt.

Du har med andra ord inget system, program eller plan för din marknadsföring på plats idag.

Du har svårt att hålla dig motiverad.

Även om du vet exakt vad du behöver göra, så blir det oftast inte gjort i alla fall. Om du inte har någon chef som kikar över axeln på dig är det lätt hänt att man undviker marknadsföring och försäljning.

Vad är det som vi blir mest motiverade utav? – Svar: Resultat

Så när du inte ser ögonblickliga resultat på dina aktiviteter är det lätt att tappa modet. När någon avvisar dig vid en försäljning så kan det vara svårt att inte ta det personligt. Då är risken att man sätter sig och väntar på att telefonen skall börja ringa. Eller så börjar man ursäkta sin minskade försäljning med den dåliga världsekonomin, vädret eller årstiden.

Om någon av dessa saker hindrar eller stoppar dig från att nå dina mål idag så är du inte ensam. De som marknadsför sina tjänster och produkter misslyckas sällan pga. saknaden av bra information, de misslyckas för att de inte kan sortera den och använda den i rätt ordning (ett system).

 

Behöver du hjälp med att strukturera upp din marknadsföring?

Behöver du också omsätta dina marknadsföringsmål till handling?

Behöver du hjälp med att få ett system och en plan för att generera trafik regelbundet?

I så fall kontakta mig på jonas @ skapatrafik.com eller ring på 0702-351151

 

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt