4 sätt för att “automatisera” din Internet verksamhet

En av mina goda vänner (vi kan kalla honom Andreas) han säger ofta med en lite retlig ton i rösten ”Du vet väl att målet är att arbeta smartare, inte hårdare?”

Andreas är en smart kille, han ser Internet som ett ”verktyg” som ger honom möjligheten att automatisera stora delar av verksamheten. Eller som de flesta gurus älskar att säga: ”köra på 100% autopilot”.

Men hur ser det egentligen ut i verkligheten?

Fungerar Tim Ferris – 4 Hour Work Week i praktiken?

I den här artikeln skall jag undersöka hur det står till med dessa saker.

Här är 4 sätt du kan använda för att ”automatisera” din verksamhet. Jag kan avslöja redan att vissa utav dem kräver din inblandning med jämna mellanrum. Många av dem kommer att spara mycket tid och energi, men att säga att de är 100 % på autopilot är inte riktigt sant.

Döm själv.

1. PPC (Pay per click) ”AUTOMATISERAR” DIN KÖPTA TRAFIK

En stor fördel med per per click annonsering är att när du väl har fått igång en lönsam kampanj med Google Adwords så rullar den på utan alltför mycket handpåläggning.

Du ställer in vad du är beredd att betala och du får trafik skickad till dig ändå tills din uppsatta budget är uppnådd.

Visst är det bekvämt?

Allt du behöver göra är att logga in på ditt konto en gång per vecka och se så att allt är i sin ordning.

Eller ännu bättre ställa in så du får rapporter skickat till dig veckovis som visar OM du behöver logga in och justera något.

Är detta på autopilot?

Inte direkt, men jämfört med andra metoder för att generera trafik så kräver det väldigt lite av din tid för att underhållas.

När vi sedan kommer till Facebook annonsering som fungerar på liknande sätt. Du sätter din budget och bestämmer vad du är beredd att betala. Därefter kommer trafiken.

Facebookannonsering kräver dock mer handpåläggning eftersom klickfrekvensen (% som klickar på din annons) sjunker för dina annonser ju fler gånger din grupp (de du riktat annonserna till) ser din annons. När klickfrekvensen sjunker så stiger också priset sakta men säkert. Därför behöver man uppdatera sin annons regelbundet (framför allt byta annonsbild) för att hålla nere priset.

Så det går inte på 100 % autopilot. Även om det bara tar några minuter att byta annonsbild och testa att rikta in sig mot nya intressegrupper, så kräver det regelbunden handpåläggning.

 

2. AUTORESPONDER ”AUTOMATISERA” DIN UPPFÖLJNING

Om din webbplats omvandlar cirka 3-5 % av dina första-gångs-besökare till nya kunder så har du verkligen lyckats.

Men vad händer med resterande 95 % som inte handlar just idag?

Du skulle kunna påminna dem om att återkomma när det är dags för dem att handla.
Det är precis vad du kan göra med hjälp av en autoresponder.

Email marknadsföring är fortfarande väldigt effektivt och du borde enligt mig börja använda det redan idag om du inte redan gör det.

Skriv ner 5-7 bra anledningar till varför någon skulle handla utav dig. Skapa ett email för varje anledning som länkar tillbaka till din webbplats (Under fliken Verktyg/Resurser ser du vad jag använder för min automatiska uppföljning via email).

De som vill lära sig mer om din produkt/tjänst kommer att få dina 5-7 email och de fördelar som det innebär för dem att prova din produkt/tjänst.

Efter att du har ”installerat” dina uppföljningsemail i autoresponder så skickas de ut på 100% autopilot.

Jag brukar säga att det är som en säljare (som aldrig är sjuk eller klagar) som knackar dörr dygnet runt med tips varvat med relevanta erbjudanden.

Har du någon gång jobbat försäljning så vet du säkert hur viktigt det är med uppföljning. Så använder du inte detta verktyg idag så kan jag garantera att du missar en hel del inkomster.

 

3. SÄLJA INFOPRODUKTER SOM LEVERERAS AUTOMATISKT

Information är den nya tidens handelsvara. Har du möjlighet att erbjuda en digital version av din produkt så kan du automatisera i stort sett hela kedjan från trafik till leverans av produkt.

Det är just därför som jag personligen älskar att både köpa och sälja infoprodukter. Så här skulle det kunna se ut för dig:

Din besökare klickar på din annons (ex. Adwords eller Facebook) de kommer till din landningssida som t.ex. erbjuder dem en intressant video eller specialrapport inom ämnet. Anta att du säljer en Yoga kurs för nybörjare i digital form, då skulle du kunna ge bort specialrapporten eller videon ”7 saker du måste veta innan du börjar med Yoga”.

De som är intresserade kommer att fylla i namn och email och får tillgång till din bonus och ditt nyhetsbrev (uppföljande email via din autoresponder). Dina schemalagda uppföljningsemail innehåller tips som förklarar fördelarna med att använda Yoga.

I samma email kan du även tipsa om din Yoga produkt som i detalj visar steg-för-steg hur man får bästa möjliga start och resultat med Yoga.

De intresserade kommer till din webbplats där de bl.a. kan läsa om vad produkten innehåller och hur snabbt och enkelt de kan få tillgång till den.

De klickar på orderknappen och får efter betalning automatiskt tillgång till den på din medlemssplats. Ett email går samtidigt ut från din autoresponder som hälsar dem välkomna och som innehåller deras inloggningsuppgifter.

Är detta steg 100 % autopilot?

Ja, det är det faktiskt det.

Men vad händer om dina kunder behöver support eller har några andra tekniska problem? Mitt tips är att du personligen sköter det inledningsvis. Du kan minska antalet supportfrågor genom att vara extra tydlig redan innan köpet på de frågor som ofta uppkommer.

Du kan också lägga till en sida med ”Vanliga Frågor – FAQ” som svarar på de vanligaste frågorna. Detta brukar ta hand om ca 75 % av frågorna. Men du kan gå ett steg längre för att automatisera även den biten fullt ut.

 

4. VIRITUELL ASSISTENT AUTOMATISERAR DIN SUPPORT & ARBETE

Idag är det nästan trendigt att ha en ”virituell assistent”.

De flesta är väldigt duktiga och kan i stort sett utföra vilken uppgift som helst.

De kan t.ex.

* Svara i telefon
* Svara på email
* Lägg upp nytt innehåll på din webbplats
* Driva ett forum eller en Facebooksida åt dig
* Utföra enklare programmering
* Bygga länkar åt dig regelbundet
* Och mycket mer

Oavsett hur du väljer att göra så kan dessa metoder hjälpa dig att tjäna en heltidsinkomst och ändå ha tid över till de saker som du verkligen gillar.

Du kommer att tappa en del personlig touch med en assistent men om ditt mål är att arbeta mindre så är det i många fall väldigt kostnadseffektivt.

Då återstår frågorna:

  • Hur långt skall man gå för att automatisera sin verksamhet?
  • Hur mycket personlig kontakt skall man behålla?

Det skulle vara kul att höra dina tankar och kommentarer om detta.

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt