• Home
  • Blog
  • Mina favoritlänkar (den senaste månaden)

Mina favoritlänkar (den senaste månaden)

0 comments

Jag har fått frågan av flera av läsarna på nyhetsbrevet: ”Jonas, vad gör du nuförtiden på dagarna?”

Jo, jag jobbar idag framför allt med att hjälpa olika  annonsörer, e-handlare och   företag att nå sina målgrupp på några av Sveriges största  webbplatser.

Vissa av kunderna jag jobbar med räknar med att få in 30-50% av  hela sin   årsförsäljning under julhandeln. Så nu är det bråda dagar och  många kampanjer   som skall gå live.

Jag håller även på med en hel del kreativa kampanjer där man  exempelvis   kan styra så att annonserna bara visas på ställen i  Sverige där det snöar.

Hur funkar det?

Jo, exempelvis så kommer en av våra kunder att i stort sett ”ge  bort”   pulkor för alla som handlar över 100 kr i webbshoppen.

När personer i deras målgrupp besöker webbplatser i vårt  annonsnätverk   (ex. Aftonbladet, IDG, Blocket, Hitta, Tv.nu etc) så känner  systemet  av vart i Sverige surfaren befinner sig och jämför det mot  vädersajten klart.se.

Snöar det då i Stockholm så kommer de att se annonser med   erbjudande om pulka eller liknande.

Jag håller även på med mobila kampanjer – där  man som annonsör   verkligen kan sticka ut (ensam annonsör på mobilskärmen)  jämfört   med getingboet av annonsörer på webben som alla slåss om  samma   julhandlare.

Om man inte redan har en mobilanpassad webbplates eller  m-handel   (mobil e-handel) så skapar vi enklare landningssidor för att  generera   leads eller så driver vi dem till Facebook eller en karta  som visar vart   de hittar den närmaste butiken.

(Om du tar fram din smartphone och går till  m.webtraffic.se – så kan   du se lite exempel på olika format och koncept man kan köra).

En annan sak jag håller på att färdigställa är en ny kurs som  visar hur man kan hitta nya kunder och sälja mer via  webbseminarier.

Visste du att du inte behöver vara med på video eller ens vara  live   för den delen för att dra nytta av detta medium?
Visste du att de flesta webbseminarium (som utförs på rätt sätt)  har   en konvertering till köp +10%!

Mer om detta inom kort.

Jag avslutar med en samling av viktiga länkar som jag lagt  märke   till den sista tiden – som jag tror att även du kan ha nytta  utav:

Välj bland 100 smarta verktyg för att ”få mer  gjort” http://t.co/RlfHkHFB

”Infografik om hur vi svenskar använder  Internet” http://t.co/ryfvou5s

Mobilens roll i mediamixen? – Se studien i  reklameffekt här (på svenska) http://t.co/3PxA8GWn

About the Author

Follow me

Jonas publicerar svenskt videomaterial och nyhetsbrev inom ämnet Trafik & Konvertering på nätet som han bl.a. ger bort gratis på sina webbplatser. Han hjälper både nybörjare och småföretagare att snabbt komma igång att driva trafik och öka försäljningen på Internet. Jonas vägleder även mer rutinerade marknadsförare att ta sin verksamhet till nästa nivå. Jonas har också skapat flera utbildningar inom Internetmarknadsföring. Du hittar länk till den överst i menyn.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
0 Shares
Share
Share
Tweet