Hur jag väljer webbhotell – sparar pengar och frustration

 

För oss Internetmarknadsförare så är webbhotellet grundstenen till vår Internetverksamhet. När webbhotellet krånglar och webbplatsen ligger nere så blir inkomsterna lika med noll. Eller ibland ännu värre – man förlorar pengar.

Har du te.x kampanjer med Google Adwords eller Facebookannonser så kastar du pengarna i sjön samtidigt som besökare uppfattar dig som amatörmässig (vilket kan bli ännu kostsammare i det långa loppet).

 

Som tur är har de flesta webbhotellen idag blivit mycket bättre på att leverera sina tjänster utan avbrott. Vilket vi användare å andra sidan redan räknar med när vi väljer webbhotell.

Jag skulle kunna skriva en lista med saker som jag värdesätter hos en leverantör och sedan avsluta med att nämna det webbhotell som jag använder som uppfyller alla saker i listan.

 

Men jag tänkte istället direkt säga att jag använder Hostgator som webbhotell och sedan förklara varför det passar mig som Internetmarknadsförare så jäkla bra.

Det första är att jag får i stort sett obegränsat med bandbredd och filutrymme. Med andra ord, att inte behöva oroa sig för detta är värt mycket.

 

 

Det andra är deras 24 timmars chat support. Tänk att du har en fråga som måste besvaras direkt då har du inte tid att vänta på att de skall svara via email på måndagen veckan efter. Och förstå vad du verkligen menar först efter tredje mailet fram och tillbaka.

Nu startar jag bara chatten och får svaren och hjälpen direkt för de flesta problem som uppstår lösta på bara några minuter! Ovärderligt.

 

 

 

Därefter kommer kontrollpanelen (cPanel) där jag styr alla de funktioner jag behöver. Så behöver jag tex. installera en wordpressblogg, lägga till nya emailadresser eller lägga till en mySQL databas så hittar jag allt på ett ställe. Flera av de saker som jag numera tar för givet kostar i många fall extra på andra webbhotell.

 

Nästa sak är jätteviktig om du jobbar med marknadsföring på Internet. Du har säkert märkt att man köper mer än ett domännamn eller skapar mer än en webbplats?

 

Detta sker nästan varje gång man skapar eller vill prova ett nytt projekt Online.

Men att köpa ett nytt webbhotellsabbonnemang varje gång man vill ha en ny webbplats eller blogg blir i längden dyrt och jobbigt att hantera.

 

Om du istället skaffar något som kallas för ‘Reseller hosting’ så får du från början tillgång till ett stort utrymme och bandbredd som du sedan själv kan stycka upp i mindre delar (dina webbplatser). Fördelen med detta är att varje nytt konto du skapar få en egen kontrollpanel (cpanel) och alla funktioner som det medför för varje nytt konto du skapar.

 

 

Tänk att du har 5-20 stycken olika bloggar eller webbplatser och endast betalar ca 122 kr/mån (med 25% rabatt) att driva dessa med alla fördelar som jag beskriver här. Behöver du en ny webbplats senare så skapar du bara en ny plats via din reseller hosting istället för att dra på dig nya återkommande kostnader.

 

Om du går via min affiliatelänk och fyller i rabattkoden ‘jonascarlstrom’ så får du 25% i rabatt om du skapar ett resellerkonto idag.

 

 

 

Klicka här för webbhotellet jag rekommenderar

 

Reseller hosting passar dig som t.ex. har:

  • Mer än 5 domännamn och vill ha separata kontrollpaneler för respektive webbplats.
  • Vill ha en samlad (lägre) faktura för befintliga webbplatser.
  • För dig som skapar/hyr ut webbutrymme till andra
  • För dig som skapar flera nischwebbplatser inom olika marknader
  • Vet med dig att du kommer att skapa mer än 5 webbplatser Online

Men är du nybörjare räcker det gott och väl med ett av de små paketen som ‘Hatchling’ eller ‘Baby’ om du väljer Hostgator (aff.länk) Använd i så fall RABATTKOD (Coupon Code): wordpressystemet (ger dig $9.94 i rabatt!) .

 

Jag har även gjort en video som visar hur reseller hosting fungerar.

 

GRATIS VIDEOTRÄNING:
Hur vi kan få 5X mer trafik & omvandla den till nya kunder - varje månad på autopilot.

Här är några av sakerna som jag kommer att avslöja under videon:

  • Hu vi kan lägga till +100 kvalificerade leads eller e-post prenumeranter per dag
  • Skapa billigare trafik än våra konkurrenter - och ofta sänka annonskostnaderna med upp till 400%
  • Bygga e-postlista med annonser på sociala medier billigare och snabbare än någonsin
  • Konvertera leads till betalande kunder  autopilot
  • Hur vi kan hjälpa dig att få detta på plats snabbt & smidigt